Tel: 0762617399
Email: office@amenajaride10.ro
Prețuri

Prețuri

Prețurile pentru amenajarea apartamentelor pornesc de la 11.000 lei pană la 18.000 lei. Diferența de prețuri este influențată de numărul de camere și de suprafața acestora. Notă: - prețurile afișate nu includ materiale.

Read More

Montarea mochetei

Amenajari interioare

Etapa de lucru 1

Montarea mochetei fără prelucrarea prealabilă: Până la o suprafaţă a camerei de 20 m2, mochetele cu substrat de spumă pot fi montate fără prelucrare prealabilă. De regulă, pentru o asemenea suprafaţă este suficientă şi o rolă de mochetă. Desfăşuraţi mocheta pe pardoseala curată.

Etapa de lucru 2

Dacă sunt necesare două fâşii, tăiaţi cele două canturi de îmbinare. În acest scop, suprapuneţi mocheta la nivelul rostului de îmbinare şi tăiaţi simultan ambele secţiuni cu o lamă ascuţită de-a lungul unei şine de oţel. Îmbinaţi cele două fâşii cu bandă adezivă unilaterală pe partea din spate pentru a forma o singură bucată.

Etapa de lucru 3

Pentru început tăiaţi grosier mocheta după o aclimatizare de aproximativ 12 ore. Trebuie să fixaţi mocheta de-a lungul peretelui. În acest scop aplicaţi pe pardoseală o bandă adezivă bilaterală pentru mochetă. Nu îndepărtaţi încă hârtia superioară de protecţie!

Etapa de lucru 4

Puteţi apăsa mocheta în canturile către perete, cu tăierea acesteia. Pentru siguranţa dumneavoastră purtaţi mănuşi de lucru. Ridicaţi covorul, îndepărtaţi hârtia de protecţie a benzii adezive şi apăsaţi mocheta pe aceasta.

Etapa de lucru 5

Fixarea mochetei: Fixarea mochetei pe întreaga suprafaţă are avantajul că evită în mare măsură deplasarea şi apariţia deformărilor ca urmare a variaţiilor de umiditate şi temperatură.

Etapa de lucru 6

Dacă sunt necesare mai multe fâşii, este necesară pentru început tăierea rosturilor de îmbinare şi îmbinarea fâşiilor. Acum puteţi tăia grosier mocheta pe margini.

Etapa de lucru 7

Pentru aplicarea soluţiei de fixare a mochetei, ridicaţi jumătatea de mochetă şi aplicaţi soluţia cu o rolă netedă de spumă.

Etapa de lucru 8

Respectaţi timpul de aşteptare impus de producător şi poziţionaţi mocheta pe soluţia de fixare. Procedaţi la fel cu cea de-a doua jumătate a mochetei. Apăsaţi mocheta exact în margini, cu tăierea acesteia.

Etapa de lucru 9

Lipiţi mocheta pe întreaga suprafaţă: La lipirea pe întreaga suprafaţă este necesară respectarea în special a instrucţiunilor de prelucrare ale producătorului de adeziv. Cel mai bine ar fi să utilizaţi un adeziv fără diluant.

Etapa de lucru 10

În situaţia în care suprafaţa mochetei este alcătuită din două fâşii, pregătiţi rosturile prin secţionare pe rost şi puneţi înapoi cele două jumătăţi. Aplicaţi adezivul pe întregul substrat cu un şpaclu cu dinţi. După intervalul de aerisire puteţi fixa mocheta pe patul de adeziv.

Etapa de lucru 11

O eventuală remediere necesară trebuie efectuată fără întârziere. Realizaţi etanş rosturile cu un întinzător pentru mochetă. Continuaţi numai ulterior procesul de lipire a mochetei.

Etapa de lucru 12

În final ocupaţi-vă de decuparea marginilor. Apăsaţi mocheta etanş în cant, cu tăierea acesteia cu o lamă ascuţită pentru mochete.

Etapa de lucru 13

Montare cu reţea de fixare: Mochetele montate cu reţea de fixare prezintă aproape aceeaşi calitate de montaj cu straturile fixe de pardoseală. Mocheta poate fi îndepărtată fără să rămână resturi. Este posibilă şi o a doua montare, chiar dacă aceasta nu mai asigură aceeaşi aderenţă puternică.

Etapa de lucru 14

Pentru început, poziţionaţi reţeaua de fixare în încăpere şi tăiaţi-o în mod corespunzător. Îndepărtaţi folia de protecţie de pe spate şi apăsaţi către pardoseală cu o perie moale. Desfăşuraţi, tăiaţi mocheta şi ridicaţi jumătate din aceasta. Îndepărtaţi hârtia superioară de protecţie de pe reţeaua de fixare, poziţionaţi şi apăsaţi mocheta.

Etapa de lucru 15

Lucrări de îmbinare: Pentru îmbinarea laterală a mochetei se recomandă în special profilurile de material plastic pentru lipirea benzilor de mochetă. Profilurile sunt fixate cu dibluri la nivelul peretelui. Puteţi realiza trecerile către alte structuri de pardoseală de exemplu cu colţare de alamă. Astfel se asigură protecţia canturilor mochetei, iar acestea nu formează franjuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zugrăveli

Lucrările de finisaj prin care se aplică pe suprafața elementelor de construcție un strat subțire dintr-o suspensie de pigmenți în apă se numesc zugrăveli. Dacă stratul este alcătuit dintr-o suspensie […]

Read More
Prețuri

 Amenajare apartament 4 camere de la 18000 lei       Amenajare apartament 3 camere de la 16000 lei Amenajare apartament 2 camere de la 13000 lei Amenajare apartament 1 camera de […]

Read More
Montaje

Aplicarea tapetului. Montarea pereților de rigips. Cum să aplici placi ceramice pe gips-carton. Cum să realizezi un sistem de placare eficient în bai, bucătării sau dușuri. Montarea faianței. Montarea ușilor. […]

Read More
Calitate

Pe parcursul executarii lucrarilor se verifica in mod special de catre investitor (dirigintele de lucrare): – indeplinirea conditiilor de calitate a suprafetei suport specificate mai sus; – calitatea principalelor materiale […]

Read More
Contact

TELEFON: 0762617399 S.C. TORA’S TIME SRL  CUI 2341560 J40/5080/19.03.2008 BUCURESTI, Sector 4 Strada Moldovita Nr.16

Read More