Tel: 0762617399
Email: office@amenajaride10.ro
Prețuri

Prețuri

Prețurile pentru amenajarea apartamentelor pornesc de la 11.000 lei pană la 18.000 lei. Diferența de prețuri este influențată de numărul de camere și de suprafața acestora. Notă: - prețurile afișate nu includ materiale.

Read More

Sfaturi de aplicare glet

Finisarea peretilor a constituit mereu o provocare din punct de vedere al materialelor folosite, dar şi a metodei de aplicare. Gletuirea este o operaţiune de fineţe care necesită experienţă şi îndemânare, rezultatul final depinzând în egală măsură de materialele folosite şi de tehnica de aplicare.

Gleturile superalbe de la Weber garantează obţinerea celor mai bune rezultate, iar pentru a veni în sprijinul “începătorilor” vă punem la dispoziţie câteva sfaturi practice de aplicare, atât pentru aplicarea gletului de egalizare cât şi pentru cel de finisaj.

 

Verificarea suportului

Gletul pe bază de ciment alb,  se utilizează pentru obţinerea unor suprafeţe netede pe pereţi şi plafoane atât la interior cât şi la exterior sau în medii umede.

 

Aplicarea gletului de egalizare se poate face pe suprafeţe ca gipscarton, tencuială var-ciment, tencuială de ipsos sau beton.

Inainte de aplicarea primului strat de glet de egalizare trebuie verificat ca suportul pe care se aplică să fie:

  • desprăfuit
  • nedeformabil şi fix
  • fără urme de uleiuri, grăsimi sau vopsea veche

Prepararea materialului

Se amestecă 7 l de apă cu 20kg glet  într-o găleată curată. Se malaxează mecanic la viteză mică, evitându-se astfel antrenarea de aer în masa de material. Amestecul omogen astfel obţinut se lasă în repaos 5 minute, după care se reamestecă.

Materialul obţinut se va utiliza într-un interval de cca. 2 ore de la preparare.

 

Aplicarea gletului

Gletul se aplică în strat uniform pe suport, cu ajutorul gletuitorului de inox. Aplicarea se face cu mişcări scurte, paralele, de jos în sus. se poate aplica în straturi succesive de 1-3 mm.

Aplicarea celui de-al doilea strat se face după uscarea primului, stratul total nedepăşind 5 mm.

Rizurile rămase în urma aplicării gletului se elimină prin lisare cu cuţitul de glet, cu puţin timp înainte ca materialul să facă priză.

 

Şlefuirea

La 24 de ore după aplicarea ultimului strat de glet se poate începe şlefuirea folosindu-se hârtie abrazivă.

La interior, pe suprafaţa astfel îndreptată se aplică un strat final de glet de finisaj  iar la exterior poate începe decorarea peretelui.

Pregatire materialului

Se amestecă mecanic 8 litri de apă cu 20 kg glet. După 10 minute de rapaos se reamestecă.

Timpul de găleată a pastei astfel obţinute este de 24 de ore, evitându-se astfel pierderile de material.

Aplicarea gletului de finisaj

Gletul de finisaj se aplică cu ajutorul gletierei de inox în strat fin, de 1-2 mm, dar nu mai mult de 3 mm total.

Datorită răşinilor de calitate profesională conţinute de  aplicarea şi finisarea se realizeză uşor, gletul fiind suficient de dur pentru a rezista la zgâriere.

După uscare, se şlefuiesc eventualele rizuri rămase iar suprafaţa astfel obţinută este pregătită pentru decorare.

Aplicare manuală sau mecanizată

Pentru eficientizarea execuţiei finisajelor în cadrul lucrărilor mari, ambele gleturi, , se pot aplica atât manual cât şi mecanizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zugrăveli

Lucrările de finisaj prin care se aplică pe suprafața elementelor de construcție un strat subțire dintr-o suspensie de pigmenți în apă se numesc zugrăveli. Dacă stratul este alcătuit dintr-o suspensie […]

Read More
Prețuri

 Amenajare apartament 4 camere de la 18000 lei       Amenajare apartament 3 camere de la 16000 lei Amenajare apartament 2 camere de la 13000 lei Amenajare apartament 1 camera de […]

Read More
Montaje

Aplicarea tapetului. Montarea pereților de rigips. Cum să aplici placi ceramice pe gips-carton. Cum să realizezi un sistem de placare eficient în bai, bucătării sau dușuri. Montarea faianței. Montarea ușilor. […]

Read More
Calitate

Pe parcursul executarii lucrarilor se verifica in mod special de catre investitor (dirigintele de lucrare): – indeplinirea conditiilor de calitate a suprafetei suport specificate mai sus; – calitatea principalelor materiale […]

Read More
Contact

TELEFON: 0762617399 S.C. TORA’S TIME SRL  CUI 2341560 J40/5080/19.03.2008 BUCURESTI, Sector 4 Strada Moldovita Nr.16

Read More