Prima etapă constă in curațarea pereților deoarece este indicat ca suprafața acestora să nu conțină urme de grasime, vopsea sau tencuială veche. Urmează amorsarea (grunduirea) peretelui. Această operațiune înseamna îmbibarea peretelui care are ca scop reducerea semnificativă a consumului de glet. Trebuie utilizată o bidinea deoarece grundul trebuie aplicat din belsug. După aplicarea amorsei, este indicat să o lasați să se usuce timp de patru ore. Ar fi indicat să lasați ferestrele larg deschise pentru a se usca mai repede.
Gletul trebuie preparat cu foarte putin timp inainte de a fi aplicat. Trebuie sa amestecați 20 de kg de praf de glet cu 7 litri de apă.
Atentie! Apa trebuie să fie rece pentru că cea caldă influentează reacția chimică a materialului. Se amestecă bine compoziția, se lasă 3-5 minute pentru “maturarea” gletului după care amestecați din nou. În cazul în care aveți nevoie de puțin glet, reduceți proporțional materialele componente.
Gletuirea începe cu astuparea denivelărilor mai mari, apoi se trece la întreaga suprafată, acoperind totul cu un strat de 3-5 mm. Mișcările ar trebui să fie semicirculare pentru că gletuirea să fie efectuată corespunzător. După ce ați terminat de făcut acest lucru, este bine să faceți o pauză de o zi. Când reveniți pe șantier, trebuie să șlefuiți întreaga suprafată gletuită cu ajutorul glaspapir-ului. Dacă aveți impresia că pereții nu sunt perfecți, ar fi indicat să executați aceași operațiune de gletuire înca o dată, după același șcenariu.